I måndags eftermiddag fick elvägsprojektet eRoadArlanda besök utav Infrastrukturminister Tomas Eneroth och Dagens Industri. I strålande solsken och bitande kyla provåkte en mycket påläst och intresserad minister ellastbilen på testbanan och tittade på den tekniska lösningen.

-Jag blir ibland kritiserad för att jag pratar för mycket om elvägar berättade Eneroth som hade ett märkbart intresse för frågan och var påläst. Det var första gången den nye infrastrukturministern var på besök på det här elvägsprojektet och han har även tackat ja till att inviga den nya elvägen i vår.

– Elvägar har stor betydelse för fossilfria transporter och i ingår som en del  i de helhetslösningar för byggandet av hållbara städer som är framtiden, menar Eneroth, vars vision är att Sverige ska bli världens första fossilfria land. Eneroth avslutade dagen med att tacka konsortiet å Regeringens vägnar för det jobb som läggs ned i projektet för att driva utvecklingen framåt:

-Eftersom fortsatta försök med elvägar är en i högsta grad aktuell diskussion på regeringsnivå känns det väldigt positivt att Infrastrukturministern varit här idag och att han är väl insatt i frågan. Sedan är det ju inte varje dag man tackas av regeringen för det jobb man lägger ned. Så det är ju en extra bonus i sammanhanget, avslutar konsortieordföranden Hans Säll.

Not: Håll utkik efter det kommande reportaget i Dagens Industri
Tomas Eneroth Twittrar efter besöket:

‹ Gå tillbaka