eRoadArlanda gästades idag av EU:s transportkomissionär Violeta Bulc med delegation ute på testbanan vid Arlanda.

Dagen bjöd på strålande sol och en bitande kyla på en isig testbana, det enda som var isfritt var själva elvägen som har inbyggd uppvärmning. Hans Säll ordförande för eRoadArlanda och affärutvecklingschef på NCC, presenterade projektet och därefter fick transportkommissionär Violeta Bulc åka med i eRoadArlandas helt elektriska lastbil på elvägen.

– Det var en mycket positiv och lättsam stämning vid besöket. Vi fick ett stort gehör för vår teknik som man ser ha verklig potential att utveckla i större skala. Inte minst uppskattas tekniken för att den är estetisk och smälter väl in i miljön såväl som att den är kostnadseffektiv och kanske framförallt att den fungerar för alla typer av fordon och inte bara för tung trafik. EU:s transportkommissionär Violeta Bulc lyfter även fram att det finns EU-pengar att söka för den här typen av projekt och uppmanar Sverige och eRoadArlanda att verkligen nyttja den möjligheten för att skapa fler demonstratorer, berättar Hans Säll.

Med vid besöket fanns bland annat Trafikverkets generaldirektör, Lena Erixon, Jan Pettersson programchef elvägar, Katarina Areskoug Mascarenhas Chef för EU-representationen i Sverige samt representanter från bland annat Energimyndigheten och Näringsdepartementet. Även Svenska Dagbladet fanns på plats, så håll utkik efter kommande reportage under veckan.

Så här såg det ut i på Twitter efter besöket:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‹ Gå tillbaka