Missa inte seminariet om ”Elväg – framtiden för hållbara transporter” måndagen 4/7 klockan 11-12 i NCC:s Dome of Visions i Visby hamn.

Sverige är ett av de länder som kommit längst med utveckling av elvägar. Genom smart infrastruktur som kombinerar elvägar och laddstationer kan Sverige bli världsledande och visa vägen mot en fossilfri fordonsflotta. Framtiden är redan här – men vågar vi satsa på den?

Tekniken som krävs för att bygga elvägar är i stort redan på plats och fortsätter att förfinas i snabb takt. Genom smart infrastruktur som kombinerar elvägar och laddstationer kan Sverige bli världsledande och visa vägen mot en fossilfri fordonsflotta som fungerar såväl för personbilar som bussar och lastbilar. Framtiden är redan här – om vi vill och vågar satsa på den. Presentation av arbetet med eRoadArlanda, elvägen mellan Rosersberg och Arlanda, ett av två projekt i den förkommersiella innovationsupphandlingen för att utveckla framtidens elvägar. Varför satsa på elvägar och hinder ser vi på vägen mot målet?

Medverkande:
Hans Säll, head of business development, NCC Infrastructure
Magnus Henke, Energimyndigheten
Ibrahim Khalifa, Kommunstyrelsens Ordförande, Sigtuna Kommun
Sofia Lundberg, VTI
Johan Tollin, Vattenfall

‹ Gå tillbaka